†††††††††††††††††††††††††††††††† Praktijk drs A.Qureshi

 

†††††††††† ††††††††††††††††††† arts - (elektro) acupuncturist

diagnose

Opzoek naar verstoringen

 

Tijdens het eerste consult zullen de voornaamste klachten geÔnventariseerd worden en vragen gesteld worden over uw eerder doorgemaakte ziekten, ondergane behandelingen en het gebruik van medicijnen en andere middelen. Vervolgens worden o.a. met behulp van (elektro)-acupunctuur en testampullen de belangrijkste functies van het lichaam gemeten. Zo wordt informatie verzameld over de werking van orgaan-energiesystemen zoals hart, lever, nieren en darmen en van weefsels zoals spieren, zenuwen, bloedvaten en slijmvliezen. De meting heeft ook betrekking op invloeden van buitenaf zoals virussen, bacteriŽn, schimmels, parasieten en vergiftigende stoffen. Bovendien wordt de hormoontoestand, het energieniveau, het anti-oxidantenniveau en het afweersysteem gemeten en kan worden nagaan of het lichaam bepaalde vitaminen en mineralen goed opneemt.

Om de pijnloze-meting te kunnen uitvoeren, wordt een meetkring gemaakt tussen de patiŽnt en het meetapparaat. De patiŽnt houdt hiervoor een hand-elektrode vast en krijgt een meetstift op de voet, op een acupunctuurpunt. Hiermee worden systematisch alle functies gemeten. Door de reacties op de signalen, komen verstoringen aan het licht. De wijzer van het apparaat geeft aan of een functie verstoord is. Indien nodig zal aanvullende informatie over verstoringen verzameld worden via energiebanen. Hiervoor wordt op de acupunctuur-meridianen gemeten, die corresponderen met organen en weefsels. De meting vindt op dezelfde manier plaats. Vervolgens wordt informatie gegeven aan de patiŽnt over de gevonden verstoringen die bij de patiŽnt bepaalde klachtenverschijnselen mogelijk

veroorzaken. Tijdens elk consult zullen in principe alle functies opnieuw worden gemeten om elke keer een zo volledig mogelijke werkdiagnose te kunnen stellen voor de vervolg therapie.

© 2024 Praktijk drs A. Qureshi. All rights reserved (alle rechten voorbehouden).